SCHOORL
spacer
kngb
Koninklijke
Nederlandse
Gymnastiek
Unie
 

Lesaanbod

Op deze pagina vind je allerlei informatie over het huidige lesaanbod en de lestijden van Gymlust Schoorl.

Er zijn vele sportieve mogelijkheden om je lichaam fit te houden met onze activiteiten of gewoon omdat je het leuk en gezellig vindt. Wij bieden o.a. gymnastiek voor klein en groot, turnen, Gym & muziek, recreatie- of conditiegym. Hieronder lees je hierover méér.

Misschien ben jij wel ons volgende lid!!!!!!!!!


Kleutergym

Thuis klimmen ze op stoelen en banken. Niets lijkt meer veilig. "Niet doen, mag niet, pas op!" Het zijn de kreten die het kind regelmatig krijgt te horen. Wat thuis niet altijd kan of mag; is wel mogelijk in de gymzaal. Klimmen, klauteren, springen, rollen, evenwicht of spelen met ballen, etc.

Het kan allemaal bij Gymlust. Kinderen in de leeftijd van 2½ tot 5 jaar kunnen terecht op een peuter/kleuteruur. Hier wordt op speelse wijze de basisvaardigheden geoefend. De kinderen krijgen allerlei speloefeningen aangeboden op voor hen geschikte materialen die in de zalen aanwezig zijn. Natuurlijk zitten, naast de spelelementen, ook leerelementen in de oefeningen opgesloten.

Al spelend ontdekken de kinderen hoe leuk het is om met andere kinderen samen iets te ondernemen. Ze hebben meestal de grootste pret tijdens de lessen. Natuurlijk is er ook wel eens één bij die geen zin heeft. Dat is geen drama, dan doet hij of zij gewoon even wat minder intensief mee; in de meeste gevallen is zo'n kind binnen vijf minuten al weer helemaal bij de les. Voor papa en mama nog even prettig nieuws; u hoeft niet bij de les aanwezig te blijven. Voor het kind is dit het beste.
 
Recreatiegym
Jongens/meisjes:
Voor de jongens en meisjes vanaf zes jaar bestaan er verschillende uren (op leeftijd ingedeeld), waarop zij op hun eigen niveau 1 x per week kunnen gymmen. Ook hier worden vele toestellen gebruikt en worden gym- en turnvaardigheden geoefend. Deze uren zijn gemengd, dus zowel jongens als meisjes zijn welkom.
Dames:
Dit is de kans om uw conditie te verbeteren! Op verschillende uren wordt een programma aangeboden op muziek, waarmee uw conditie, kracht en lenigheid verbetert. In de lessen wordt gebruik gemaakt van aerobic, steps, tae-bo, callanatics, dyna-bands, spierversterkende en lenigheids- bevorderende (grond)oefeningen. Bij een gemiste les bestaat zelfs de mogelijkheid deze op een ander uur in te halen.
Heren:
Ook voor de heren bestaat er bij Gymlust een speciaal uur om uw conditie te verbeteren. Vergelijkbaar met de damesuren, maar dan op "herenniveau". Alle leeftijden zijn welkom.

Gym & muziek
Voor de kinderen die het gymmen willen combineren met muziek is dit speciale uur opgezet. Zowel jongens als meisjes mogen meedoen en naast het gymmen op toestellen wordt ook een dans aangeleerd. Vanaf 7 jaar zijn de kinderen van harte welkom.
Op dit moment zijn er 2 groepen van 7 t/m 9 jaar en 9 t/m 12 jaar. Voor meer informatie kunt u tijdens de lesuren kontact opnemen met Miranda Stigt.

Wedstrijdturnen
Voor meisjes die meer uitdaging willen is er de selectie van Gymlust Schoorl.
Dit is een clubje van ongeveer 30 meisjes, die 2 tot 3 keer per week trainen.
Afhankelijk van je talent en wilskracht bepalen de trainsters, in overleg met het kind/ouders, het niveau waarin zij het beste past. Op bijpassend niveau wordt deelgenomen aan wedstrijden, vanaf hun 8ste jaar. Wij doen mee aan zowel regionale als landelijke wedstrijden. Voorheen was Gymlust Schoorl meer een club die uitkwam in 5e en 4e divisie, maar tegenwoordig gaan we steeds beter; we komen uit in hogere niveaus en strijden tegen heel Nederland. We hebben dan ook 3e divisie, een paar talenten in 2e divisie en zelfs enkelen in 1ste of wel top. Dit bereiken we in ons kleine gymzaaltje door gedrevenheid van de trainsters en turnsters; ons enthousiasme en plezier in de turnsport. Het kind moet het namelijk vooral zelf leuk vinden, dan gaat de rest vanzelf. Je beoefent de toestellen: sprong, brug, balk en vloer, trampoline nemen we erbij. Turnen is meer dan alleen turnen.
Er komen zoveel facetten bij kijken. Het gaat niet alleen om kracht en lenigheid. Doorzettingsvermogen is ook een belangrijk aspect. Je leert doelen stellen voor jezelf. Als jij iets wilt leren, zul je er zelf voor moeten gaan. Een gouden medaille komt niet zomaar naar je toe natuurlijk, je zal er zelf voor moeten werken. Onze meisjes leren hierdoor een stukje discipline en zelfstandigheid, wat niet alleen bij turnen telkens aan de orde is, maar ook handig is in hun verdere leven.
Daarnaast leren de meisjes zich te concentreren. Als je niet gefocust bent lever je half werk, een geconcentreerde blik is belangrijk. Ook is omgaan met zenuwen een leerproces. Hoe spannend is het als je jezelf moet presenteren, terwijl al die mensen op de wedstrijd naar jou kijken? Rechtop staan, rustig ademen. Uitstraling en zelfvertrouwen komt tenslotte dus ook aan bod. Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun angsten uitspreken, want bij turnen gaat het steeds om grenzen verleggen. Dit moeten de kinderen zelf willen, pushen heeft geen zin. Het is juist zo mooi als de kinderen vertrouwen in zichzelf hebben en dan ergens voor willen gaan.
Kortom; turnen is een prachtige sport!

Bij ons trainen meisjes uit Schoorl en omstreken (Groet, Camperduin, Burgerbrug, Petten, Warmenhuizen, Sint Pancras en Alkmaar). Is jouw dochter 6, 7 of 8 jaar en wil je kijken of turnen iets voor haar is? Neem contact met ons op, dan maken we een afspraak voor een eerste proefles bij Gymlust Schoorl!

Turnpakjes
Meisjes van de selectie worden geacht tijdens de wedstrijden clubpakjes te dragen deze zijn te bestellen bij:
Thea Tesselaar-Kos
Kalverdijk 52a
Tuitjenhorn
tm.tesselaar@gmail.com

Zumba
De Zumbalessen zijn helaas niet meer mogelijk bij Gymlust. Onze voormalig Zumba-lerares Christine Heredia zet de lessen onder eigen naam voort. Ze is bereikbaar op: 06-29088853 of via de mail op christy.heredia@gmail.com.


Selectie: 

groep 1 groep 2
Amaka Rosalie
Anne Maud
Marit Sharifa
Joyce Silke
Robin Rae Sabine
Debbie Nikki
Kim Sophie
Meike Jeska
Lune Rowena
Richella Dana
Lyan Nina
Nneka Yala
Kayleigh Sarah-Lou
  Annamarijn
  Maren
  Merel
  Melissa